kleinschaligekinderopvangin een huiselijke omgeving

Kids Thuis -
Kleinschalige kinderopvang in een huiselijke omgeving

De Praktijk

Bij Kids Thuis krijgen kinderen de kans om met leeftijdgenootjes te spelen. Doordat er op een dag maximaal 5 kinderen zijn, spelen ze ook met kinderen die jonger of ouder zijn.

Ik vind het belangrijk dat kinderen een leuke dag hebben bij Kids Thuis en dat de kinderen het naar hun zin hebben.
We lezen boekjes, spelen met o.a. de auto's, poppen, dieren, blokken of doen een spelletje, maar we spelen ook lekker buiten in de speciaal voor de kinderen afgeschermde tuin, waar in de zomer ook genoeg ruimte is voor waterpret.

Regelmatig gaan we op stap met de Rambler bolderwagen, duowagen of buggy. We wandelen naar de speeltuin, naar de dieren bij IJsboerderij IJSCOWD, naar het bos of de eendjes, of we doen andere dingen die kinderen leuk vinden, zoals samen verven, plakken, knippen, koekjes bakken, kleien en dergelijke. Eventueel worden er kleine boodschappen gedaan, wanneer de grootte van de groep het toelaat.

Natuurlijk hoeven kinderen niet de hele dag bezig gehouden te worden. Kinderen krijgen de mogelijkheid om zelf te spelen of samen met andere kinderen te spelen, zonder tussenkomst van een volwassene. Er is voor elke leeftijdcategorie leuk speelgoed aanwezig.

Baby's

Voor baby's is het belangrijk dat hun dag behoorlijk hetzelfde is als een dag bij papa en/of mama. Zolang het mogelijk is wordt het dagritme van 'Kids Thuis' aangepast aan de situatie zoals die thuis bestaat: flessen op tijden die uw kindje gewend is en dat geldt natuurlijk ook voor het slaapje.
Natuurlijk is een dag anders wanneer uw kindje 'Kids Thuis' bezoekt, maar dat maakt het ook zo leuk. Wanneer moeders zelf borstvoeding willen geven is dat mogelijk. Ook is het mogelijk om afgekolfde melk mee te geven.

Eigen bedje

Voor ieder kind is er een plekje, op de slaapkamers, waar ieder kind zoveel mogelijk in een 'eigen' bedje ligt.